Home > Biografie

Biografie Eveline Herben

Eveline HerbenIk ben opgegroeid in Haarlem en heb het VWO doorlopen aan het Lyceum Sancta Maria. Daarna volgde een studie fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn eerste baan was bij EY in Amsterdam op de internationale afdeling, met een latere overstap naar Rotterdam voor een positie op het vaktechnisch bureau van EY.

Een verhuizing naar Engeland en een studie film en fotografie resulteerde in een loopbaanswitch naar de media. Eerst in Engeland en later in NL heb ik voor verschillende televisie-productiebedrijven gewerkt als eindredacteur en uitvoerend producent. Ik was verantwoordelijk voor series als de Rijdende Rechter en het Beste Idee van Nederland en documentaires over de Maritieme sector (Waterwerk), de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marine.

Een volgende loopbaanswitch leidde naar de tuinbouwsector, waar ik nu 9 jaar als belangenbehartiger werk voor de sierteeltsector in de politieke arena’s van Brussel en Den Haag namens de bloemenveilingen Royal Floraholland en Plantion. Producenten coöperaties met 4000 leden-MKB bedrijven.

Die 9 jaar heb ik me regelmatig verbaasd en boos gemaakt over inhoudsloze politieke ijdelheid, het gebrek aan resultaatgerichtheid en het ontbreken aan slimme samenwerking. Dat kleine belangen onterecht bepalend worden voor de hele EU, ten koste van onze bedrijven. Dat er over grote belangen voor de hele EU geen besluiten worden genomen. Ik vind de Europese samenwerking heel belangrijk. De allerbeste waarborg voor onze vrijheid, vrede, veiligheid, welvaart en welzijn. Daarom wil ik nu zelf in die politieke arena stappen om het beter te doen. Voor u Nederlanders, voor onze tuinbouw en al onze andere bedrijven die gewild en ongewild, heel veel met Europese regels en besluiten te maken hebben. 

  • Ik woon in Woerden en heb een dochter van 16. In mijn vrije tijd sport ik graag en veel.
  • Zwemmen, hardlopen, wielrennen, skiën en zeilen zijn favoriet. 
  • In 2018 heb ik mijn eerste triatlon gedaan (Olympische afstand)!
  • Daarnaast geven reizen en borrelen/(uit) eten gaan met vrienden de nodige ontspanning.

Lees mijn standpunten